Verktumsnytt December 2023

posted in: Verktumsnytt | 0

Gården

Trädgårdsgruppen har träffats och planterat vårlökar i olika rabatter. Så nu hoppas vi på lite vackra blommor till våren. Vi undrar om det finns intresse av att odla blommor eller grönsaker i pallkrage till våren. Hör av dig till styrelsen i så fall.

Före detta hyresrätter till salu

Vi har nu en f d hyresrätt (3-rummare i uppgång 16) till salu via Hemnet. Ytterligare en f d hyresrätt (3:a i uppgång 12) kommer också att säljas. Om du känner någon som är intresserad av att köpa får du gärna tipsa eller kanske är du själv är intresserad av att byta till större/mindre lägenhet.

Nya månadsavgifter/hyra

Vi kommer tyvärr behöva öka månadsavgiften/hyran från och med årsskiftet. Bostadsrätterna kommer att få en ökning på 5% och vi kommer att inleda förhandlingar med Hyres- gästföreningen vad gäller hyresrätterna. Vi är medvetna om att många bostadsrättsinnehavare har fått ökade lånekostnader redan, men föreningens kostnader för räntor, fjärrvärme, vatten/avlopp, avfallshantering och tomträttsavgäld har ökat.

Ny fastighetsförvaltare från årsskiftet

Vi kommer att få en ny fastighetsförvaltare då kontraktet med Optimal har sagts upp från årsskiftet i och med att vi ej har varit nöjda med deras arbete. Information om ny förvaltare kommer att sättas upp i trappuppgångarna samt på hemsidan.

Cykelinventeringen och grillar

Den 10 december kommer vi att plocka undan alla cyklar som inte har namnmärkts. Dessa har en lapp på sig avseende detta och om du vet med dig att du glömt att namnmärka din cykel ber vi dig ta bort vår lapp (gäller även barncyklar som står i cykelrummen). Vi kommer samtidigt att plocka bort alla grillar som står på gården. Om du har en grill som du vill behålla ber vi dig ställa den i ditt förråd.

Container

På föreningsstämman framfördes önskemål om att vi skulle ställa ut en container i december så att det finns möjlighet att rensa ut saker ur lägenheten eller förrådet. Den kommer att ställas ut fredag 8 december och så kvar ett antal dagar, så passa på att rensa under den helgen.

God Jul och Gott Nytt År!
Mvh Styrelsen
Fredrik, Kim, Lena